Geschiedenis

Lange tijd geleden was er in Emmen een evangelische boekwinkel actief.

In de jaren 80 van de vorige eeuw hield deze winkel op te bestaan en werd er door twee jonge mensen het plan opgevat om  weer een evangelische boekwinkel te beginnen in Emmen.

In 1987 werd daarom de stichting ‘Sola Scriptura’ opgericht door een inmiddels uitgebreide groep van zeven personen.

Er werd heel bescheiden begonnen in een klein pandje in het centrum van Emmen nabij het huidige pand. Ondanks dat de bereikbaarheid te wensen overliet, is het toch gelukt de afgelopen jaren een vaste klantenkring op te bouwen.

Toen zich de mogelijkheid voordeed om een naburig en groter pand te huren, hebben we dit in gebed bij de Heer gebracht. De vaste lasten zouden behoorlijk stijgen en dat moest uit extra verkoop terugverdiend worden.

In vol vertrouwen hebben we deze stap in geloof gedaan en we kunnen getuigen dat wij boven verwachting gezegend zijn. We mogen in het huidige pand veel mensen begroeten en hebben een veel breder assortiment gekregen.

We hopen en bidden dat er nog geruime tijd gelegenheid en mogelijkheid zal bestaan, om in Emmen, door het werk van de boekwinkel, een getuigenis van de Heer te kunnen zijn.